Muziekschool Haarlem Zuid-West:

Muziekschool Haarlem Zuid-West is zeer recent opgericht en staat onder de vleugels van Stichting Divertimento. Het is een klein docentencollectief met docenten die een grote liefde hebben voor het lesgeven en het samen musiceren stimuleren. Er worden voornamelijk lessen gegeven op instrumenten die voor de leden van Stichting Divertimento van belang zijn. Docenten van de muziekschool worden betrokken bij verschillende Divertimento evenementen. Te denken aan het leiding geven van de orkesten, als kampleiding en groepsrepetitor. Zo onderhouden ze onderling een goed en hecht contact.

Instrumenten:

Op de Muziekschool Haarlem Zuid-West worden viool-, altviool-, cello- en dwarsfluitles gegeven. We hebben ook de mogelijkheid tot zang-, hoorn- en blokfluitlessen, deze worden elders gegeven.

Cursussen en workshops:

Naast de individuele lessen worden er een aantal cursussen georganiseerd, zoals Muziek op Schoot, Kleuterviool en Kinderkoor OpZAng voor de jongste kinderen. Maar ook een Improvisatie workshop, talentontwikkelingsprogramma voor de gevorderde violisten en een Clinic: Muziekmaken door Techniek staan op het programma. Na de zomervakantie start ook het strijkorkest Divertimento Zuid-West. Deelname aan dit orkest is gratis voor alle strijkers van onze muziekschool.

Strijkorkest Divertimento Zuid-West:

Divertimento Zuid-West is een strijkorkest voor strijkers tussen de 10 en 14 jaar. Voor leerlingen van Muziekschool Zuid-West is de contributie €75,- i.p.v. €220,-. Repetities zijn op maandagmiddag van 16.00-16.50u

Leerlingenuitvoeringen:

Per lesseizoen organiseren wij een samenspel-dag en een leerlingenuitvoering.